Billed: Capt'n - © David Weekly, brugt under en CC 2.0 license
Gå om bord i en stolt færgekultur!

Kystskipper

En skipperuddannelse giver dig ret til at sejle som styrmand, skibsfører og arbejdsleder om bord på mindre og mellemstore færger i de danske farvande.

Jobbet er varierende og udfordrende, da du både skal være øverst ansvarlige og deltage i mange forskellige arbejdsopgaver. Du skal også være med til at holde skibet og maskinerne ved lige, ligesom du vil have lidt papirarbejde. Der vil også være lederopgaver over for den menige besætning på skibet.

Uddannelsen

I uddannelsesforløbet vil du blive undervist i praktiske fag, som er nødvendige for at kunne drive og lede et mindre skib. Du vil komme til at kunne organisere arbejdet om bord, både når det gælder lastarbejde og arbejde på kontoret.

I uddannelsesforløbet vil du blive undervist i:

Du skal yderligere gennemgå specielle kurser i:

Der bliver brugt simulatorer til undervisningen i brug af radar. I forbindelse med uddannelsen får du desuden radiocertifikat (begrænset) og sygdomsbehandler- og røgdykkeruddannelse.

Adgangskrav

Der er ikke specielle krav til forudgående skoleuddannelse.

Hvis du er i tvivl, om du opfylder adgangskravene - så kontakt en af skolerne eller SFS.

Varighed

Kystskipperuddannelsen tager 6 måneder.


Indtægter

Uddannelsen er SU-berettiget. Læs mere på SU.dk.


Muligheder for videreuddannelse

Efter kystskippereksamen kan man videreuddanne sig til Sætteskipper og senere til Skibsfører, der giver bevis som styrmand af 2. grad. Efter 1 års tjeneste som skibsfører kan du få sønæringsbevis som styrmand af 1. grad, der giver ret til at sejle som overstyrmand i alle størrelser af skibe.


Mere at vide

Du kan tage uddannelsen som styrmand på disse skoler:

Send en mail til Søfartsstyrelsens uddannelseskontor, hvis du vil vide mere. Så ringer eller skriver de til dig. Du kan også ringe til SFS på tlf. 39 17 44 00.

Kontakt

Småøernes Færgeselskaber

Strandbjerggårdparken 39
7600 Struer

Tlf. 40 60 77 16
info@smaa-faergerne.dk

Jobs

Presse


Cookie- og privatlivspolitik

Intern

design, programming and webhosting by Apollomedia